Test de cultură cinematografică #1

La un moment dat, englezii o să cucerească lumea pentru simplul fapt că limba lor este foarte plastică și permite formarea unor cuvinte compuse scurte. În schimb, dacă eu aș fi pus titlul „Test de cinecultură”, mi-ar fi sărit toți lingviștii români în cap. Dar să trec la subiect. Nu v-am mai plictisit de mult cu articole, așa că n-am de gând s-o fac nici azi. Prin urmare, în loc de conținut textual, avem un clip video. 🙂

https://vimeo.com/272655943

Și fiindcă-i zice test, vine și cu o mică întrebare la final: știe cineva de unde provine secvența asta?

12 Replies to “Test de cultură cinematografică #1”

  1. Pe blogul ăsta, cultura este un sinonim pentru „filme pe care eu le-am văzut și voi poate nu”. 🙂 În cazul de față, e vorba de un serial.

  2. Well, dacă stau bine să mă gândesc, am impresia că am mai văzut-o pe la tine pe tipa asta. Parcă luase un scaun în brațe, ceva de genul.

  3. O… B…. Sfarsitul sezonului 2.
    Dar vezi ca permite sa aflii ce e prin reverse search. Desi imi inchipui ca cine vrea sa se joace n-ar folosi asta decat ca sa-si verifice raspunsul, cum am facut-o eu.
    Am editat titlul serialului ca sa nu-ti stric joaca cu altii, am crezut ca ai moderarea comentariilor pornita.

  4. Felicitări! Dar nu-i din sezonul 2, ci din 5.

    Reverse search după ce, după imaginea de prezentare/thumbnail? Eventual folosind mai multe surse (că Google Images nu găsește nimic)? Asta n-am cum s-o previn, că dacă ești în halul ăsta de perseverent, poți descărca clipul pe PC și extrage fiecare cadru, și apoi poți să-l cauți pe fiecare pe net.

    Iar la comentarii, well… cine răspunde corect primul, primește laurii! 🙂 Oricum, nu am trafic.

  5. Nu, dupa imaginea aia cu device-ul asemantor cu un ipad. Sunt niste criterii dupa care poti alege secvente dintr-un film ca sa ai sanse mari sa dea un rezultat la cautare. Secventa aia corespundea. Nu-ti trebuie mai mult de o vizionare sa alegi si apoi e 1-2 secunde cat treci snapshot-ul prin google. Da, la google images ma refeream, n-am folosit ceva ce nu e accesibil unui user obisnuit.

  6. Un simplu snapshot de zona de ecran pe secventa pe care o doresti. Are suficienta rezolutie sa poata google extrage semnatura.

  7. Păi și? Englezii au avut colonii, germanii erau să rupă tot de două ori, turcii au avut Imperiul Otoman. Iar romanii, cu-ale lor cuvinte scurte și lapidare, au stăpânit un sfert din planetă. Nici măcar nu e glumă: înainte de a fi calmi, preciși, perfecționiști, fanatici, disciplinați etc, suntem sclavii limbajului. Care ne face să fim într-un fel sau în altul. Dar (fiind român) divaghez. 🙂

Leave a Reply