Șosete de președinte

– M-ați chemat?
– Da, măi. Te-am chemat că râdeam aici singur ca prostul.
– De ce râdeați?
– De modul în care ne-am bătut joc de tot ce înseamnă artă, armonie, frumusețe și gust estetic.
– A, da, la capitolul ăsta i-am făcut praf!
– Păi cum nu? Îți dai seama, le-am impus niște coduri vestimentare absolut tâmpite, pe care le respectă cu sfințenie. Am promovat, prin marile case de fashion, un ideal de frumusețe imposibil, iar fetele de azi țin regimuri draconice și devin hidos de slabe încercând să-l atingă. Le-am zis că șosetele trebuie să se asorteze cu pantofii sau să lipsească de tot. Că fusta trebuie să fie lungă, dacă ești diplomat. Dacă ești om de rând, fusta poate să fie cât mai dizgrațioasă. La băieți, pantalonii lăbărțați și lăsați în jos, cu șezutul până la genunchi.
– Ha, ha, ha! Faza cu marile case de modă e cireașa de pe tort. Nu cred că există costume, rochii și haine mai ridicole pe care, în prostia lor, să le îmbrace din motiv că așa se poartă la case mari! Uite, asta-i o metodă foarte bună să deosebești prostu’ cu bani de afaceristul cu bani. Parada anuală de la Oscaruri, de exemplu, e de toată comedia!
– Băi, da’ am ajuns să-i facem să poate inclusiv haine rupte, dacă-ți vine să crezi! Pentru că e la modă! Iar pe bărbați i-am convins să se epileze și să se machieze ca niște femei.
– Care bărbați?
– Că bine zici! Auzi, știi ce mă gândesc eu acum, după ce ne-am bătut joc de prostia lor în ultimul hal?
– Ce?
– Hai să-i trolăm!

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

sosetele lui george bush

4 Replies to “Șosete de președinte”

  1. Sa inteleg ca ai un dinte impotriva modei sau impotriva stilului? Sau poate impotriva unor etichete? 🙂

  2. Împotriva a tot ce înseamnă conveniențe rigide, care nu decurg din firescul lucrurilor.

    Nu confunda stilul cu codul. Stilul reflectă modul tău unic de a fi, în timp ce codul vine din afară și-ți impune niște norme sau reguli seci. Trebuie să te îmbraci așa la ocazia asta, trebuie să folosești cutare tacâm pentru cutare fel de mâncare.

    Și împotriva prostului gust care e promovat actualmente în modă.

  3. Cum am scris si la “gara” (comentariu e inca in moderare acolo), exista niste convetii care vin o data cu anumite functii. Ca unele au mai mult sens decat altele, asta putem dezbate daca vrei.

    Nu stiu daca am confundat stilul cu codul. Tu la nunta te duci in tricou cu plasa, sau intr-un costum asociat evenimentului? Tine de cod sau tine de stil? La teatru te duci in pantaloni scurti sau poate intr-un pantalon cu dunga si o camasa? Cand iesi din casa, indiferent ce stil ai avea, alegi hainele adecvate cu contextul in care te duci, sau te imbraci cu primele ce-ti vin la mana?

    Sunt de acord ca “moda” e din ce in ce mai indoielinca in ultima vreme, dar cred ca aici era vorba putin despre altceva, si anume despre un anumit protocol. Acum, cine l-a inventat, si mai ales de ce, e alta mancare de peste.

    Si, in caz ca am inteles eu gresit, sa nu confundam nici noi (doi) moda cu stilul.

    Toate cele bune 🙂

  4. A te îmbrăca în funcție de context ține de un anumit bun-simț estetic. Am specificat că sunt împotriva conveniențelor rigide, care nu decurg din firescul lucrurilor, nu împotriva oricăror tipuri de conveniențe. De exemplu, dacă aș fi văzut-o pe Carmen în costumele lui Lady Gaga, aș fi zis că e deplasată. Dar faptul că poartă rochia respectivă nu mi se pare de prost gust. La fel cum nici șosetele lui Iohannis nu au nimic aiurea sau nelalocul lor. Ai văzut imaginile de mai sus?

Leave a Reply