Ocaua lui Anubis

Balanța. În mitologia egipteană, sufletul decedatului era dus în fața unui cântar, iar inima lui pusă în balanță cu o pană. Dacă se dovedea mai ușoară ca pana, respectivul intra în versiunea egipteană a raiului. Nu găsiți în inima voastră că-i un pic nedrept? Cam cu 300 de grame mai nedrept? Că atât cântărește inima unui om adult, în caz că nu știați. Cum pana mea să compari un organ cu o pană pe care-o poate lua vântul în zbor? Măcar de ar fi cântar românesc, să arate mai puțin ca în realitate.

În sfârșit, când o să-mi fie pusă inima pe taler, o să spun că una dintre faptele mele bune e că mi-am pus în gardă cititorii cu privire la sosirea acestui moment. Dar vor fi știut ei oare din ce film sau serial am extras secvența ilustrativă?

Ca de obicei, câștigătorul primește drept recompensă un link spre al său blog (presupunând că are) sau dreptul de a-mi dicta termenii unui nou articol. Ce cântărește mai mult pe scara lui de bonificații, cum ar veni.

5 Replies to “Ocaua lui Anubis”

  1. Tema articolului: amitiri din copilărie ale uneia dintre identățile tale online. Și vezi să fie fun!

  2. @Cudi

    Da. Felicitări.

    @Cudi

    Identități. Hmm. Eu sunt Aldus. Nu am nicio altă identitate. Nu există Aldus1 și Aldus2. Dacă vrei să afli detalii despre viața altora, mă gândesc că cel mai bine e să le ceri pe blogurile lor. Cât privește copilăria mea, a început pe iunie 2017, odată cu deschiderea acestui blog. Aș putea încerca s-o descriu într-un mod amuzant, dar nu sunt sigur c-ar fi interesantă.

  3. […] în America”. Toth este întruchipat, în film, de tânărul ochelarist Ibis, care, alături de Anubis, conduce o case de funeralii, și am impresia că deja lucrurile vi se par oarecum neclare. […]

Leave a Reply