Lucruri care nu-mi plac

Ca orice om, am și eu o listă de lucruri care-mi plac, lucruri care-mi sunt indiferente și lucruri care nu-mi plac. De exemplu, nu-mi place berea. Am încercat să beau, pentru că bere în sus, bere în jos și m-am întrebat ce bărbat sunt eu dacă nu consum – asta mai ales că unii mă bănuiesc a fi femeie -, așa că m-am dus la magazin și mi-am cumpărat câteva doze. Să văd cum e. Fără alcool, ca să nu cumva să-mi displacă din alte motive – eu nu consum nici băuturi alcoolice, sunt bărbatul ideal.1Apropo de care chestie, ce dovadă de bărbăție e să mergi acasă pe toate cărările și prin toate belțile, de beat ce ești? Nu mai rețin marca, dar un nume cunoscut. Nu mi-a plăcut, dom’le. Adică, nu că ar fi fost grețoasă sau ceva, ci pur și simplu n-aveam nici un ghes s-o dau pe gât. Am băut poate jumate din prima doză și pe restul am dat-o. Culmea – unei femei. Și, evident, în afară de bere nu-mi plac o mulțime de alte lucruri.

Unul dintre lucrurile care nu-mi plac este sexul anal dintre doi bărbați. Acum, să nu înțelegeți prin asta că aș considera homosexualii niște ființe respingătoare sau nefrecventabile2În dexonline nu găsesc decât forma „infrecventabile”; totuși, eu nefrecventabil am fost de când mă știu. – nici vorbă, și ca dovadă cred că Freddie Mercury era foarte carismatic, iar faptul că numele lui se leagă de muzica bună este dincolo de orice îndoială. Sunt convins că au existat oameni de știință și cercetători de marcă homosexuali, deși sunt la fel de convins că nu a existat nicio corelație sau cauzalitate între orientarea lor sexuală și competențele profesionale. Dar au fost și îi recunosc. Deci, nu îi disprețuiesc ca oameni sau ceva. De exemplu, mai degrabă aș angaja un zidar homosexual dar care să lucreze repede pentru a-mi ridica o casă decât unul heterosexual dar leneș și guraliv, lol. Doar că ideea de a-mi imagina un act sexual între bărbați îmi creează, cum să vă zic, o senzație de dezgust.

Și trăind în România, pot spune public și deschis lucrul ăsta, că adică nu îmi place sexul anal practicat între doi bărbați, considerându-l o perversiune, fără teamă că îmi voi pierde locul de muncă, că îmi voi sacrifica liniștea personală sau că îmi voi periclita libertatea și siguranța. Un lux pe care dacă aș trăi într-o țară „civilizată” din Europa sau chiar în State, nu l-aș avea. Vă rog nu îmi spuneți că l-aș avea. Mai bine informați-vă – dacă nu din presa mainstream, deși abundă în exemple, atunci de la oameni plecați dincolo, cum ar fi cei care comentează aici. Am scris și eu despre cum unele școli din Anglia vor să uniformizeze uniformele pentru a-i aduce pe toți elevii la același numitor. Reiau, un lux pe care în altă țară nu mi l-aș permite.

Și nu vreau să îmi pierd acest lux. Lux care, de fapt, ține de libertatea de a-ți exprima deschis opiniile. În mod paradoxal, în cele mai dezvoltate țări din lume, libertatea de conștiință a majorității a ajuns să fie pusă la zid în numele drepturilor unor minorități. Mulțumesc frumos, eu trăiesc în România. De aceea, sper ca sâmbătă și duminică cvorumul să fie întrunit iar majoritatea participanților să pună ștampila pe DA. Evident, asta nu mă va scuti de la a continua să văd tot mai mulți protagoniști gay, negri, femei, lesbiene etc în producțiile cinematografice și literare ale Vestului, introduși complet deplasat, doar pentru că asta e agenda. Dar cel puțin voi putea scrie în continuare despre ei pe blog. Nu merită asta votul meu?

Știu că există și alte mize. Știu că politicienii au interesele lor mici. Spre exemplu, îmi aduc aminte de un Trăian Băsescu, candidat la președinția României, care declara că unu din cinci români este homosexual. Astăzi merge să voteze DA. E întotdeauna reconfortant să privești oamenii cum evoluează și descoperă, în timp, adevăratele valori. Mai știu că cele 3 milioane de semnături strânse nu sunt confirmate. Pentru că primarii, în mare parte, nici măcar nu erau la curent cu procedura de validare a lor. Dar toate aceste lucruri nu mă interesează. Eu merg pentru ca în viitor să mă bucur de aceeași libertate de care mă bucur azi, fără a mi se băga pe gât corectitudinea politică ce li se bagă celor din vest. Strict pentru asta.

Nu vă faceți iluzii, nu-i ceva „lipsit de valoare” pentru că n-ar schimba nimic3Constituția e mult mai greu de modificat decât Codul Civil. și nici „picat din start” pentru că media îl boicotează. Dar asta o să v-o spună probabil omul de rând, care o să vă arate, în weekend, cât de irelevanți sunteți voi, cei din bula liberal-progresistă de pe net.4E uimitor cum în foarte multe direcții ce țin de firesc și de bunul simț, oameni simpli de la țară dau dovadă de infinit mai multă înțelepciune decât tineri școliți la oraș sau în străinătate, cu acces la informație, care susțin cauze idioate din pricină că pierd perspectiva de ansamblu. Cu cât ai o structură mentală mai complexă, cu atât ea poate fi folosită mai ușor împotriva ta, cred. Și care o să vă facă cu ocazia asta, împotriva voinței voastre, un serviciu. După care, bineînțeles, voi o să scrieți despre cât de retrograzi sunt românii, cum au ales ei să trăiască în Evul Mediu și despre cum în România n-ai absolut nicio șansă. Uitând că Evul Mediu a avut niște valori pe care modernitatea le-a pierdut ușor-ușor, pe nesimțite. Ei bine, mă declar și eu retrograd.

28 Replies to “Lucruri care nu-mi plac”

 1. Pe unul dintre vechii mei prieteni gay îl știu din facultate. O inimă de aur, muncitor, genul care dacă prinde o muscă în casă, o prinde cu mare grijă să nu o rănească și apoi îi dă drumul afară pe ușă, pe geam.
  Profesional e ok, personal o duce mai greu, e tot singur. Relațiile pe care le-a avut n-au durat prea mult și au fost dintr-acelea ascunse, secrete, pentru că fiecăruia dintre partenerii lui îi era teamă de gura lumii, îi era rușine pentru genul ăsta de iubiri, pentru că ei nu puteau să aibă parte de o cină romantică în oraș, spre exemplu, fără să se facă de mirul lumii.
  Părerea mea e că și oamenii ăștia merită să fie fericiți.
  Că nu trebuie să le fie rușine atunci când sunt văzuți la aceeași masă sau ținându-se de mână.
  Simplul fapt că pe tine te dezgustă ideea că doi bărbați ți-o trag (nu și două femei, dar pe cine interesează ce te excită pe tine?) nu e un argument.
  Câtă vreme dincolo de obloanele trase lucrurile se întâmplă de comun acord, cu consimțământul participanților, unde e problema?
  Într-o societate civilizată, în calea căsătoriei n-au ce cauta aspecte ce țin de culoarea pielii, religie, naționalitate sau gen. Alegerea partenerului de viață n-ar trebui să constituie subiect de referendum, pentru că nu se bagă guvernul, nu se bagă voința majorității în patul nimănui.
  Toți merităm o șansă la fericire, inclusiv cei diferiți.

 2. Câtă vreme dincolo de obloanele trase lucrurile se întâmplă de comun acord, cu consimțământul participanților, unde e problema?

  Problema, prima dintre ele, e că lucrurile n-o să rămână dincolo de obloanele trase. Ceea ce zici tu, Cudi, este ok, dar nu despre asta e vorba. Dacă ar fi vorba despre asta, n-aș avea nimic de comentat. Nu asta e esența articolului meu.

  A doua problemă e că deși eu obișnuiesc să-mi argumentez opiniile, aproape nimeni nu intră pe linkurile pe care le pun. Urmărește te rog comentariile mele și ale lui optimvs începând de aici, ca și articolul lui Manowar (cel de pe OpenCube, ai link și acolo și aici mai sus), și poate o să-mi înțelegi mai bine poziția.

 3. Well, a fost suficient să citesc comentariile voastre de la Renata. Vezi, despre asta vorbeam: chiar dacă sunteți diferiți, chiar dacă aveți, uneori, niște opinii tâmpite, vă acceptăm așa cum sunteți, nu vă îngrădește nimeni vreun drept.

 4. “În 1952, Turing a fost judecat pentru homosexualitate, pe când acest comportament sexual era încă criminalizat în Regatul Unit. A acceptat un tratament cu injecții de estrogen (castrare chimică⁠(en)) drept alternativă la închisoare. Turing a murit în 1954, cu 16 zile înainte de a împlini 42 de ani, în urma otrăvirii cu cianură. O anchetă a determinat drept cauză a morții sinuciderea” – https://ro.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
  Da, mi-aș fi dorit să nu mergi la vot zilele astea, să faci orice altceva.
  Asta e.

 5. Păi și crezi că toată lumea funcționează după aceleași principii nobile ca ale tale? Spune-le asta și celor cărora le-a fost distrusă viața pentru că au îndrăznit să spună ceea ce eu pot spune aici în România fără probleme, și anume că nu agreez sexul anal. Sau celor care și-au văzut poziția și cariera de o viață distrusă doar pentru că au îndrăznit să spună că femeile din mass-media nu au aceleași rezultate ca bărbații. Sau savantului care a fost dat afară de la CERN pentru o glumă absolut nevinovată pe seama femeilor. Da, ar fi frumos dacă lumea ar funcționa după cum crezi tu. Doar că nu e așa.

  Ce relevanță mai are astăzi ce i s-a făcut lui Turing? Da, a fost inuman. Astăzi însă n-am auzit de homosexuali români arși pe rug sau trași în țeapă. De vestici care și-au distrus viața pentru că nu sunt homosexuali, am auzit.

 6. Referendumul de mâine are conotatii politico-religioase majore, iar efectele lui negative nu vor întârzia sa se resimta în plan fizic, sufletesc si spiritual.
  Romania este un laborator experimental iar românii (cei ramasi în tara) sunt tradati de “alesii” maselor inocente, manipulate si inconstiente, de scena politico-religioasa într-o piesa în care relizatorul, (producatorul) regizorul si rolul principal este rezervat marelui pisicher al Universului, supranumit “Satana” si/sau “Diavolul”… 🙂 🙂 )))

 7. Faina piesa grupului Abba “Chiquitita” ! Merci, Aldus ! 🙂

 8. “Vremuri” mult mai grele în multe aspecte, însa micile si rarele bucurii ale perceptiei pragmatice, se resimteau prin relatii si empatie directa în partasie reala, naturala, nepoluata de falsitatea si ipocrizia virtuala care a manipulat, îndepartat, separat si izolat oamenii, unii de altii (dez)informîndu-i, (dez)binîndu-i, (dez)radacinîndu-i, (dez)golindu-i si distrugînd rationamentul si logica perceptiei simturilor primare, mostenite genetic, facând din omul simplu , autentic LIBER un ‘sclav’ supus si controlat de puterea magica a propriei lui creatii… comunicarea si relatiile la distanta, controlate de sateliti plasati pe orbita de “papusarii”anonimi ai sistemului “Matrix” prin care toti locuitorii Terrei au devenit numere si simboluri matematice, fizico-chimice, menite sa satisfaca poftele si placerile celor de pe treptele superioare ale acestui sistem PIRAMIDAL 3D iar cei multi, de la baza sistemului, sunt sacrificati zilnic dupa poftele acestor “lideri formatori si pazitori ai turmelor”, pe altarele idolilor megalomaniei,materialismului, individualismului, si egoismului celor de la vârf…

 9. ” Mulțumesc frumos, eu trăiesc în România. De aceea, sper ca sâmbătă și duminică cvorumul să fie întrunit iar majoritatea participanților să pună ștampila pe DA. ” Argumente cam slabutze pentru un tip cerebral , asa cum m-am obisnuit sa te cunosc , chiar daca doar la modul virtual . ” Știu că există și alte mize. Știu că politicienii au interesele lor mici. Spre exemplu, îmi aduc aminte de un Trăian Băsescu, candidat la președinția României, care declara că unu din cinci români este homosexual. Astăzi merge să voteze DA. ” Tot asa…spre exemplu , imi aduc si eu aminte ca , pragul pentru validarea unui referendum a fost scazut la 30% … pe timpul cand Traian Basescu era…Presedinte al Romaniei . Nu 50+1 { desii in mod normal si corect ar fi fost un minim de … 80% care sa-si exprime parerea } ci…30% . Ma mir ca nu l-au scazut la 10 % avand in vedere mizele ! ” E întotdeauna reconfortant să privești oamenii cum evoluează și descoperă, în timp, adevăratele valori. ” Unde vezi dumneata evolutie la omenire si…care-s , daca nu te superi , acele ” adevarate valori ” pe care omenirea le-a produs de la WWII incoace … inclusiv in vremea WWII ? Bomba Atomica , aia cu Hidrogen , aia cu Neutroni sau autodetonarile facute de catre niste exaltati in numele unor ” principii ” in care nici macar ei nu cred daca fac acel gest ? Fi amabil si da si dumneata niscaiva exemple … evolutioniste ! ” Mai știu că cele 3 milioane de semnături strânse nu sunt confirmate. Pentru că primarii, în mare parte, nici măcar nu erau la curent cu procedura de validare a lor. ” Ai sa razi dar , una dintre acele 3 milioane de semnaturi era a mea . Problema este ca… atunci , am crezut ca-i vorba despre interzicerea unui marsh al alora de la LGBTI iar acum , degeaba incerc s-o dau dupa cais : M-AU TRAS IN PIEPT cum se spune pe-aci prin Berceni !!! Fireste , expresia este alta dar , asa sunt eu elegant in exprimare . ” Eu merg pentru ca în viitor să mă bucur de aceeași libertate de care mă bucur azi, fără a mi se băga pe gât corectitudinea politică ce li se bagă celor din vest. ” 1] Libertatea de care vorbesti { apropo de Biblia pe care zici ca vrei s-o citesti : NICI IN RAI , PRIMII DOI OAMENI , N-AU AVUT PARTE DE LIBERTATE DEPLINA CI… TOT SUB SUPRAVEGHERE ERAU SI AIA DOI } , este de fapt libertatea pe care ti-o ingaduie stapanii politici , ” alesii ” , conducatorii adica , chiar ai dreptate aici : UN LUX si 2] In West nu-i vorba despre corectitudine politica ci despre un act de normalitate caci , ce-mi este segregatia , de care aveau parte negrii in USA pana prin ’70 , ce-mi este interzicerea unor persoane de-a fi altfel decat marea masa a semenilor lor si ca atare , de-asi traii viata asa cum cred ei de cuvinta ? ” Dar asta o să v-o spună probabil omul de rând, care o să vă arate, în weekend, cât de irelevanți sunteți voi, cei din bula liberal-progresistă de pe net. ” Culmea este ca , ” omul de rand ” , este mai interesat de cum isi duce de azi pe maine viata lui amarata si nu de ideile liberal-progresiste ale unora si-a altora ! ” Omul de rand ” este mai interesat d e pretzul gigacaloriei { ca vine iarna in Romania in caz ca n-ai observat } , este mai interesat daca maine va mai avea bani sa-si plateasca birurile , este interesat daca maine va mai avea un loc d e munca { ca nu ne-am nascut cu totii nici genii si nici…IT-isti } , omul de rand este mai interesat cat va creste pretzul la gaze , la electricitate , la carburanti , la… ALIMENTE , nu de fitzele unora de stanga care preiau ideile alora de dreapta . ” Doar că ideea de a-mi imagina un act sexual între bărbați îmi creează, cum să vă zic, o senzație de dezgust. ” Dar daca-i … intre doua femei , jura-te ca-ti creeaza acelasi dezgust ?! ” Sunt convins că au existat oameni de știință și cercetători de marcă homosexuali, deși sunt la fel de convins că nu a existat nicio corelație sau cauzalitate între orientarea lor sexuală și competențele profesionale. Dar au fost și îi recunosc. Deci, nu îi disprețuiesc ca oameni sau ceva. De exemplu, mai degrabă aș angaja un zidar homosexual dar care să lucreze repede pentru a-mi ridica o casă decât unul heterosexual dar leneș și guraliv, lol. ” Pai ce faci , te contrazici singur ? Nu frate , lasa-i p’aia sa-si traiasca viata lor asa cum doresc caci , asta inseamna libertate de exprimare { chiar si asta sau … mai ales asta } , asta insemneaza pana la urma acea mult trabitzata democratie iar socoteala…Iosif ne va spune SIGUR ca : “- Vor da socoteala in fatza lui Dumnezeu “! ” Evident, asta nu mă va scuti de la a continua să văd tot mai mulți protagoniști gay, negri, femei, lesbiene etc în producțiile cinematografice și literare ale Vestului, introduși complet deplasat, doar pentru că asta e agenda. Dar cel puțin voi putea scrie în continuare despre ei pe blog. Nu merită asta votul meu?” Ai curajul sa pui mana pe Biblie sau…pe Constitutie , si sa juri ca acele productii cinematografice erau chiar toate niste mizerii ??? Las’ la o parte rasismul de care dai dovada { stai linistit ca’s mai rasist decat dumneata dar , le recunosc negrilor MERITE pe care multi albi nu le au } insa , chiar nu cred ca ai fi in stare sa arunci la groapa de gunoi sau sa arzi in piata publica un film ca… ” Victor Victoria ” spre exemplu sau , alt exemplu , toate fimele in care-a prestat Judie Foster ca actritza sau regizor fara sa-l uit pe Kevin Spacey . Am fost ieri la spital sa-l vizitez { poate pentru ultima data } pe un nepot care … nu mai are multa vreme de trait iar azi , nu pot sa nu ma gandesc ca , daca aia 165 de milioane de lei cheltuiti pentru un referendum INUTIL , erau directionati catre ” sanatate ” poate ca-i asigurau amaratului , daca nu o cat de mica speranta de viata , cel putin siguranta ca CNAS nu-i va remite lui iar “dupa ” familiei , nota de plata pentru tratamentele si explorarile neinvazive pe care aceasta CNAS , NU LE DECONTEAZA . Dar stau si ma-ntreb { dupa ce-am citit postarea dumitale d e trei ori ca sa ma asigur ca inteleg corect ceea ce-ai scris } , chiar nu-ti pare ciudata , dumitale ca bloggar cu experienta , ca un tip harshit totusi in materie de politica damboviteana , chiar nu-ti pare chiar deloc ciudata aceasta dorintza nestavilita a unora de-a definii neaaparat… familia traditionala ? Care familie ? Aia din care face parte Cristian Pomohaci , aia din care face parte Cristi Borcea , sau aia a lui…Gigi Becali ? Oricum , nu uita ca suntem tara membra UE si in situatia asta , tare ma-ndoiesc de faptul ca vom putea ramane noi romanii mai catolici decat insasi Papa ! Iarta-mi lungimea excesiva a comentariului dar… asa-s eu : cand ma pornesc sa dau cu piatre este greu sa ma mai opresc , mai ales daca vad discrepantze in parerile cuiva pe care-l admir si-l respect . Iti doresc sa ai un weekend cat mai placut si mai apropiat de dorintele dumitale iar chestia aia cu , grija fatza de ” traditie ” , las-o Dracului sau , lui Dumnezeu ca-i treaba Lui deoarece ” El a creeat cerul , pamantul precum si oamenii care vietuiesc aici ” ! El i-a facut… El sa-i judece !!! 🙂

 10. Deci nici tu n-ai priceput ce se voteaza la referendum :)). Indiferent daca iese da sau ba, homosexualii din Romania pot sa se tina de mana, sa se sarute public, sa locuiasca impreuna si sa se afiseze pe strada. Un vot de Da la referendum nu limiteaza asta. Doar nu le da voie sa se casatoreasca. Ceea ce oricum nu puteau face datorita codului civil.
  Casatoria n-are legatura cu dragostea sau sexul, e un contract care legifereaza responsabilitatile si drepturile in cuplu. Vor si ei sa se mosteneasca reciproc (nu sa si-o traga in pat sau sa sarute in public, asta oricum o pot face) si sa beneficieze de drepturile unui cuplu. Mie mi se pare normal fiindca sunt tehnic un cuplu. Ii place unuia ca tine sau nu. Tu nu contezi decat in forma ta de parte dintr-o masa de persoane.

  Parerea mea personala e ca nu prea conteaza daca iese da sau nu, decat poate pentru imaginea Romaniei. Daca vor sa se casatoreasca pot calatori lejer in alte tari si o pot face acolo. Nu va fi recunoscuta in Romania, dar pana la urma, cui ii pasa de Romania? Eu unul i-as sfatui si sa emigreze in occident, fiindca chiar daca ar iesi Nu, ceea ce eu unul ma indoiesc, nu-i salveaza nici un referendum de mentalitatea natiei.

  Unde iar te inseli e ca un DA la referendum ti-ar prezerva tie un drept de-a fi retrogad in spatiul public. Alea-s alte legi si nu fac subiectul referendumului. Faptul ca nu ti-o iei e din cauza ca esti in asentimentul natiei si nimeni nu pierde timp sa te urmareasca pe tine pentru asta desi, probabil, ar putea. Fix asa cum nu urmaresc profesorii universitari care pun mana pe fundul studentelor sau nu cresc pedepsele pentru viol.

  Despre idiotul de la CERN (si nu-i zic idiot din cauza continutului comentariilor, ci din cauza ca a fost suficient de prostanac sa le faca in public pentru un public majoritar feminin si tocmai in Geneva) iar n-ai priceput (fa-ti bai temele). Omul a avut o prezentare intreaga (facuta la un workshop) cu grafice si demonstratii despre avantajarea artificiala a femeilor, discriminarea barbatilor in fizica si a prezentat idei de genul ca, judecand de exemplu dupa citatii, barbatii publica constant in jurnale stiintifice mai bune si au mai multe citatii in field. Nu glumea. A avut un intreg talk despre asta. Da’ tu te-ai oprit la citatul cu fizica a fost faurita si construita de barbati scris de toate fituicile, n-ai citit mai mult, asa-i? Poti gasi slide-urile pe net. Sunt comvins ca ti-ar parea interesante graficele.
  Cine a glumit, cu juma de gura, era ala de la University College London, care a zis ca-s femeile prea emotionale in lab. Si si-a luat-o. Fiindca asa cum tu poti daca vrei sa faci orice comentariu nasol despre femei sau homo (nu-ti ingradeste nimeni in asta in occident) si ele/ei au libertatea sa nu vrea asa profesor. Tre sa-ti asumi responsabilitatea legala pentru declaratiile pe care le faci in spatiu public. Bine, nu in Romania, Romania e cu totul retrograda. Majoritatea alora cu adevarat destepti s-au carat de mult.

 11. @Vladimir Rusule…jos cu palaria , chiar mi-a placut comentariul dumitale , scurt si la obiect : ” (fa-ti bai temele). ” !!!!

 12. Subscriu cu perceptia pragmatica, logica rationala rece, emisa fara prejudecati partininice, neinfluentat de sentimentalismele inimii înselatoare, si de instincte carnale slabe, a lui @Vladimir, care nu e departe de Adevarul Absolut Atemporal ! 🙂
  “Inima este nespus de înselatoare si deznadajduit de rea. Cine poate s-o cunoasca? EU, Domnul, cercetez inima si cerc rarunchii ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui.” – Ieremia –
  Chapeau, @Vladimir !

 13. @Marian

  Cum unde văd evoluție? La Băsescu. Eram ironic.

  Erau sub supraveghere (Adam și Eva), dar puteau să-i spună lui Dumnezeu tot ce voiau. Nu aveau interdicție de a discuta. Și ba da, în Vest e vorba de corectitudine politică. Nu-i normal, în sensul firescului, e o forțare.

  Eu îi las să-și trăiască viața cum vor. Cine a zis că nu-i las?

  Nu sunt rasist, bre. Am zis introducerea unor negri acolo unde nu-și au locul. Ca de exemplu, în filme cu Cezar!

  Nu puteau fi direcționați către sănătate banii, că erau dintr-un fond de rezervă care fix pentru chestii de genul ăsta e alocat.

  Nu mă interesează motivele (politice) ale unora și altora. Eu am explicat de ce merg eu să votez. Între timp am și fost.

  Părerea mea despre Kevin Spacecy o poți citi aici: https://opozitie.eu/2017/si-tu-brutus/

  @Vladen

  Păi foarte bine, să se sărute, n-am nimic cu ei. Eu am votat pentru mențiunea respectivă în Constituție.

  Faptul că oricum nu se puteau căsători conform Codului Civil e irelevant: Codul Civil poate fi schimbat peste noapte, când și cum le taie guvernanților. Constituția mai greu. Dar precizarea asta am făcut-o deja într-o „notiță de subsol”, care probabil ție ți-a scăpat.

  Și mie mi s-ar părea normal ca respectivii să se poată căsători, în condiții normale. Problema e că noi nu trăim în condiții normale. Mă rog, noi, cei din România, da. Problema e cu voi, ăștia din țările emancipate. 🙂 Este că nici articolul lui Manowar, spre care am pus link, nu l-ai citit?

  Parerea mea personala e ca nu prea conteaza daca iese da sau nu, decat poate pentru imaginea Romaniei. Daca vor sa se casatoreasca pot calatori lejer in alte tari si o pot face acolo. Nu va fi recunoscuta in Romania, dar pana la urma, cui ii pasa de Romania?

  Ba da, o căsătorie legiferată dincolo va fi recunoscută și în România, conform unei decizii recente a CCR. Doar că vor trebui s-o facă dincolo. Dar te înșeli că nu contează. Nu contează foarte mult pentru ei – și asta mă chinuiam să-i explic aseară în privat lui Cudi, că faptul că eu votez DA nu le provoacă mari suferințe homosexualilor, care oricum nu sunt persecutați, pot face cam tot ce vor etc. Deci pe ei nu-i afectează foarte mult. Dar pentru noi, ăștialalți, contează, deoarece previne posibilitatea apariției și la noi în România a unor situații aberante, de genul celor descrise de Manowar în articolul lui. Sau de genul celei descrise de mine în articolul cu școlile din Anglia, spre care de asemenea am pus link mai sus.

  Unde iar te inseli e ca un DA la referendum ti-ar prezerva tie un drept de-a fi retrogad in spatiul public. Alea-s alte legi si nu fac subiectul referendumului. Faptul ca nu ti-o iei e din cauza ca esti in asentimentul natiei

  Nu sunt retrograd decât cu ghilimelele de rigoare sau prin comparație cu unii dintre voi. Cu ce sunt retrograd când spun că nu îmi plac anumite lucruri? E obligatoriu să-mi placă tot, sau ce? Ție îți plac toate sporturile? Toate mâncărurile? Toate femeile? Toate pozițiile de sex? Vezi, ai stat prea mult dincolo, de ai ajuns să privești firescul ca pe ceva retrograd. 🙂

  Și cum adică „nu mi-o iau pentru că sunt în asentimentul nației”? Tu realizezi cât de tare aberezi aici? Adică în opinia ta ar fi ok să mi-o iau pentru că îndrăznesc să-mi exprim o preferință? Gizăs! Și mă numești pe mine intolerant? Deci eu n-am nimic cu homosexualii, am zis clar că nu-i disprețuiesc ca oameni, că n-am o problemă în a interacționa cu ei, că nu i-aș discrimina în relațiile de business sau sociale, dar că ideea de sex anal mă dezgustă. Iar tu consideri că pentru asta ar trebui să mi-o iau. Păi care dintre noi este ăla intolerant, văru’?

  De asta zic, nu vreau să ajung și io ca tine. De asta am votat azi.

  Poate l-am încurcat pe cel de la CERN cu cel de la University College London, dar n-are absolut nicio importanță. Nu dai afară un cercetător strălucit pentru că are cutare opinii despre femei (care s-ar putea foarte bine să fie adevărate, de vreme ce aparent încă nu i le-am citit). Că nu pentru opiniile lui despre femei l-ai angajat, ci pentru cât de strălucit este ca savant. Omul ăla se va duce în sectorul privat și peste 10 ani tu vei cumpăra cutare medicament împotriva unui virus letal cu 3 milioane în loc de 30000, pentru că l-ai dat afară. E o ultra-simplificare care poate nu se potrivește 100%, dar înțelegi ideea.

  Cui pana mea îi pasă de faptul că o proastă sau o mie s-au simțit lezate de opinia ăluia despre femei? Că nu pentru opiniile lui l-ai angajat. Tu dacă angajezi un instalator să-ți repare țevile din baie și afli că-i misogin, îl dai afară, în condițiile în care îți face treaba cel mai ieftin și cel mai repede? E pur și simplu bad business și prostie din partea angajatorilor.

  Uită-te la Linus Torvalds. Omul e renumit pentru stilul abraziv, pentru cât de tare îi înjură pe ceilalți dezvoltatori care se ocupă de nucleul Linux și pentru cum le zice fără niciun fel de menajamente și public că-s idioți. Unii au plecat din cauza asta, iar mediul respectiv este deja 85% în mâinile marilor concernuri, că Linuxul e o afacere uriașă, dar nimeni nu îndrăznește să se atingă de el sau să-l dea afară, e tot la conducere de jde ani, pentru că e un geniu și pentru că Linuxul e copilul lui. Și foarte bine că-i tot acolo, deoarece dacă ar fi plecat sau dacă nu le-ar fi spus la ăia că-s idioți când erau, probabil Linuxul n-ar mai fi ceea ce este astăzi.

  Prea mult ați stat în Occident, pe bune.

 14. Aldus, faza aia cu avantajele la angajare e trasă de păr. Aici nici formularele și nici angajatorii nu întreabă despre religie, orientare sexuală, stare civilă, sarcină și alte criterii de discriminare. Dacă pe tine, aplicantul, te ia gura pe dinainte și insiști să dai astfel de detalii, angajatorul schimbă vorba, că nu vrea astfel de detalii. Tocmai ca după să nu urli în gura mare că, vai, ai fost discriminat. Se merge pe competențe și atât.

 15. Și atunci, cum ți se pare faptul că în alte părți nu se merge pe competențe și că locul tău îți este luat de un homosexual / o bisexuală / o lesbiancă / un negru / un asiatic etc – cu care n-am nimic, evident, dar care sunt aleși nu pe criteriul competenței, ca la tine și ca la mine, ci pe cel al diversității? Sau consideri că toți cei care susțin lucrul ăsta sunt nebuni sau mint sfruntat?

 16. Totul consta în perspectiva capacitatii perceptiei dimensiunilor infinite rational-sentimentale ale Cuvântului Adevarului, Absolut, Atemporal… “REVELAT”!
  Tendinta speciei rational-sentimentale (homo sapiens sapiens) spre “moda (uni)sex”nu va fi oprita niciodata de referendumuri nationale sau internationale, deoarece (re)evolutia stiintifica are un singur sens cu tendinta spre 1 (unu) circumscris în 0(zero), entitati numerice,inteligente, asexuate, artificiale, create în laboratoarele subterane, ale întunericului constiintelor morbide ale acestui sistem al faksitatii perceptiei…

 17. Cudi, cască un ochi aici:

  Acum un an sau doi, un mare boss de la o firmă de publicitate din SUA, aproape de vârsta pensionării, a spus că, din experiența proprie, femeile care lucrează în domeniu nu își setează cele mai înalte obiective, mulțumindu-se cu realizări mai mici, asta mai ales dacă au și o viață personală care să le împlinească, am citat din memorie, drept care mai puține dintre ele ajung la performanțe remarcabile, comparativ cu bărbații. Urmarea? Mare tărăboi, demisie, cădere la bursă etc. Acum un an sau doi, în România, Naumovici (dacă bine rețin) dădea un interviu pe IQads în care spunea ceva oarecum similar. Urmarea? Nebunie pe Facebook, o mulțime de feministe scandalizate în comentarii și atât. Omul profesează în continuare, din câte știu.

  Faptul că nu vrei tu să vezi anumite lucruri (sau nu le poți concepe) nu înseamnă și că ele nu sunt reale. Mai mult de atât nu am ce să-ți spun, de vreme ce inclusiv media clasică, pe care tu o ții strâns la piept, abundă în exemple grăitoare. Adică tu ești gen băi, da’ nu se poate, eu nu cred așa ceva.

 18. Onorate prieten , in primul rand , da-mi voie sa-ti multumesc pentru trimiterea la acea postare din 2017 caci , mi-ai dat ocazia sa vad ca nu mi-am schimbat prea mult parerile despre ” astia ” … mai altfel decat noi . In al doilea rand , al patrulea raspuns este… pur si simplu exceptional si… iar iti multumesc caci meriti asta cu prisosinta , chiar daca eu sunt rasist pana-n maduva oaselor . Cu al cincilea raspuns , da-mi voie sa nu fiu de acord si sa raman la parerea mea care parere , coincide cu-a prostilor ce azi inca se numesc romani : banii din acel fond de rezerva trebuiau directionati si pentru “sanatate ” daca alti bani n-ai investit acolo . Nu de alta dar nici alora de le-au luat apele agoniseala de-o viata sau alora ale caror case au fost inghitite de alunecari de teren , nu le-a dat nimeni nimic desii acei bani erau si aia tot din taxele si impozitele luate la japca de catre stat din buzunarele acelorasi oameni care… au ramas golani . In Romania , dupa cum bine sti si dumneata , “sanatatea ” este pe butuci … de aproape douazeci si cinci de ani si nimeni n-a fost interesat s-o repuna in functiune . Intr-adevar , Adam si Eva nu aveau interdictia de a discuta si-a pune intrebari Creatorului insa , mai presus de toate aveau OBLIGATIA ASCULTARII PORUNCILOR ASTUIA ! Nu uita ca , atunci cand astia doi n-au respectat o porunca , ala a blestemat intreaga omenire . ” Nu mă interesează motivele (politice) ale unora și altora. Eu am explicat de ce merg eu să votez. Între timp am și fost. ” Nu ma intereseaza c-ai fost matale si-ai votat insa { c’asa sunt eu , al dracului de curios } , te-asi intreba , fireste daca nu-ti par indiscret : ce anume ai votat DA sau BA ??? Respect Aldus !

 19. Deoarece si dumneata ai cateodata obiceiul de-a prezenta unele filme si filmulete bune , imi permit sa-ti trimet si eu niste chestii dintr-astea la care , de cateva zile rad si cu tenderu . Cred c-am inceput deja sa invat braziliana zilele acestea caci cu portughesa … e mai greu . Nu ma pricep cum sa trimet linkuri asa incat , tasteaza asa cum vezi c-am scris eu dupa care , da sarche : distractie garantata . #ASMELHORESPEGADINHAS
  (( AS MELHORES PEGADINHAS – TONINHO TORNADO – NETTO TOMAZ ) Mai sant si altele in acelasi ton astfel incat nu te vei plictisii . Respect !

 20. Dar nu puteau fi direcționați spre sănătate nici dacă nu se făcea referendumul, că așa e legea, trebuie un fond de rezervă pentru chestii neprevăzute. Și oricum cred că sunt puțini, 2 le sau euro de căciulă, din cât am înțeles.

  Sigur că am votat DA, nu ți-ai dat seama din articol că sunt pentru modificare?

 21. Asta cu “asa e legea ” am inteles-o si-o stiu insa , zic eu ca-i de bun simt sa faci astfel de cheltuieli atunci cand ai de toate , iti merge bine si , gandindu-te la asta , dorindu-ti sa-ti fie si mai bine , initiezi o astfel de cheltuiala pentru a fi autorizat sa arunci cu banii : da-i dracului de bani ca doar pentru asa ceva { s a fie cheltuiti } au fost facuti ! In afara de necazuri , sti matale c-ar avea Romania ? Si p’asta cu ” Sigur că am votat DA, nu ți-ai dat seama din articol că sunt pentru modificare?” am inteles-o din prima dar , asa d’ al dracului , pentru a fi sigur ca vorbesti serios si pentru ca tot imi place s a ma dau ocean in fatza alora din casa atunci cand acestia ma privesc , te-am intrebat inca odata tocmai pentru a le da alora ocazia sa s e mire de abilitatile mele in materie de comunicare pe NET 🙂 . Respect deosebit si-ti doresc sa ai , o duminica cat mai placuta cu putinta !

 22. Dar nu sunt așa mulți, raportat la un buget de țară. O duminică faină și ție!

Leave a Reply