Femeile sunt de pe Venus

De-o vreme încoace mă tot întreabă lumea dacă nu cumva sunt de pe Venus. Știți de ce se spune despre femei c-ar fi de pe Venus? Pentru că Pământul e al bărbaților, de aia! 🙂 Eu de pe Venus nu sunt, dar întrebarea e un bun prilej bun să mă gândesc cum ar fi fost dac-aș fi fost. Și cred că n-o să vă prea placă.

Muntele Venus

În primul rând, ce am de pierdut prin faptul că nu sunt femeie? Singurul lucru care-mi trece prin cap este orgasmul multiplu. Cu citate, să nu ziceți că le scot de la mine:

În timpul acestor câteva secunde de senzație intensă cunoscută ca orgasm, atât soțul cât și soția experimentează răspunsuri musculare diverse, chiar grimase faciale. […] De îndată ce soțul își termină ejacularea el ar trebui să înceapă stimularea manuală a clitorisului soției, astfel încât ea să poată avea orgasme repetate. Acesta este modul în care a fost proiectată femeia! Ea nu ar trebui să fie nevoită să ceară lucrul acesta, de vreme ce întreaga relație sexuală are ca element dorința de a satisface plăcerea celuilalt.

Citatul provine din cartea „Viața intimă în căsnicia creștină”, de Ed Wheat și Gaye Wheat, tradusă de Virgil Titarenco și publicată în 1993 de Societatea Misionară Română. Eu am cumpărat-o dintr-o librărie, elev fiind, pentru exact pasajul citat mai sus. Cine spunea că sexul este un tabu în creștinism? 🙂

Da-n afară de asta – și eventual de faptul că femeile trăiesc în general ceva mai mult decât bărbații -, nu prea văd avantaje. Dezavantaje, cu duiumul. Lipsa unei structuri piramidale de priorități. A unui sistem axial de referință în jurul căruia să se înfășoare, în mod coerent și constructiv, totul. A unei direcții clare. Atât la figurat, cât și la propriu – femeile nu se pot coordona foarte bine nici la volan, sunt deja clasice bancurile și filmulețele YouTube pe tema asta.1Apropo de care chestie: ați auzit vreodată bancuri cu blonzi? Apoi, incapacitatea de a se focaliza un timp îndelungat pe un anumit lucru. Bărbații de exemplu se pot apuca de o chestie și pot rămâne fixați în ea o lună sau un an, până-i dau de capăt. Femeile sunt construite diferit, creierul lor este punctul de joncțiune a nenumărate fire și firișoare, gândirea lor e optimizată pentru multitasking. Eu nu sunt așa, eu nu mă pot gândi la 10 lucruri simultan. Dacă scriu pe blog și mă întreabă sora mea ceva, nu pot cu amândouă, trebuie ori să las blogul și să vorbesc cu ea, ori să scriu în continuare și s-o ignor. Soră-mea, în schimb, vorbește cu mine în timp ce scrie mesaje pe telefon în timp ce mănâncă semințe în timp ce citește o revistă, iar dacă iau telecomanda să comut pe alt post, îmi zice să las pe care era, că se uită! La prima vedere ați putea spune că ăsta-i un avantaj al femeilor, dar, deși bucătăritul este în general apanajul lor, cei mai buni bucătari din lume tot bărbați sunt. Tocmai datorită abilității bărbatului de-a se focaliza exclusiv asupra unui domeniu, până-l aduce la perfecțiune.

Apoi, există și alte dezavantaje, de natură mai telurică. Forța fizică inferioară este unul dintre ele. Faptul că nu se ridică la același nivel în anumite joburi. Da, repet – cu riscul să-mi sară în cap toate femeile: performanțe mai slabe în sfera profesională. Și nu doar în domenii ca săpatul de șanțuri sau trasul cu pușca, ci și în domenii care implică un efort creativ sau intelectual. Ca de exemplu, în publicitate. Sau câte genii feminine cunoașteți? Toți învățăm de Pitagora, Platon, Einstein, e plină fizica și chimia de nume sonore, dar câte dintre ele sunt ale femeilor? Prea puține, aproape invizibile în zona vârfurilor. Când a câștigat vreodată o femeie titlul de campion mondial la șah? Cea mai bună șahistă de la ora actuală, chinezoaica Hou Yifan, are rata FIDE 2658. Maximul atins de ea a fost 2686, în martie 2015. Cel mai bun șahist de la ora actuală, Magnus Carlsen, are rata FIDE 2839.2De pe Wikipedia: <<Hou is the third woman ever to be rated among the world’s top 100 players, after Maia Chiburdanidze and Judit Polgár. She is widely regarded as the best active female chess player, “leaps and bounds” ahead of her competitors. As of March 2018, she is the No. 1 ranked woman in the world, 86 points ahead of the No. 2 ranked Ju Wenjun.>> Așadar, leaps and bounds ahead of female competitors și totuși, abia a treia femeie în lista celor mai buni 100 jucători din lume. Maximul atins a fost 2882, în mai 2014. Cel mai bun program de șah3Făcând abstracție de experimentul AlphaZero al celor de la Google, la care nu știu cine a contribuit., Stockfish, este dezvoltat de programatori bărbați. De fapt, eu nu știu niciun singur nume de programator femeie care să fi scris vreodată un program de șah. Și lista poate continua.

Ca de exemplu cu religia: majoritatea religiilor de care am auzit îi conferă femeii un statut inferior. Și nu cred că motivul era controlul populației de sex feminin, bărbații n-aveau nevoie de motive sau justificări ca să se impună, lucru dovedit cu prisosință de istorie. Până și natura și-a pus pecetea roșie asupra femeii, înfierând-o cu ciclul menstrual. Ciclu în timpul căruia femeia nu este chiar în cele mai bune ape, ciclu pe care nu-l poate evita și care-i reamintește că există anumite legi și ritmuri nescrise cărora trebuie, vreau sa nu, să li se subordoneze. Da, știu că fetele care vor citi aceste rânduri vor spumega că nu-i adevărat, că sunt un limitat, că din cauza celor ca mine există acum mișcările feministe ce luptă pentru drepturi egale acordate femeilor, dar știți ceva? Faptul că există mișcări feministe care cer drepturi egale pentru femei arată exact același lucru, că femeile sunt inferioare bărbaților. Și știți de ce? Pentru că dacă femeile ar fi superioare bărbaților, astăzi ați vedea mișcări de masculinitate ce militează pentru drepturi egale acordate bărbaților, de aia.

În concluzie, deși iubesc femeile n-aș vrea să fiu una dintre ele, deoarece condiția de femeie vine cu niște dezavantaje la pachet. Așa că vezi tu, Vladene, motivul pentru care poți fi sigur că sunt bărbat e banal de simplu: nu pot fi în același timp și misogin și femeie, n-aș putea, ca femeie, să-mi reneg și înjur condiția într-atât, personaje ca Fausta nu există decât în romane. Deși, dacă e să fiu 100% transparent, tot mă mai gândesc din când în când la acel unic avantaj… 🙂4Pe care, dacă voi ca purtătoare de clitoris nu l-ați observat sau nu-l puteți trăi, să știți că nici voi nu sunteți chiar 100% femei.

37 Replies to “Femeile sunt de pe Venus”

 1. Un articol frumos documentat despre femei versus bărbați. Nu despre Aldus.
  Voi reveni, dacă-mi permiți 🙂

 2. Păi ce te așteptai, să pun o copie legalizată la certificatul de naștere? Eu am zis clar de câteva ori în decursul timpului (că tema e mai veche; și dacă n-ai prins tu, o spun acum răspicat): sunt bărbat. Mai sus am construit un fel de argumentație, că am avut temă (vezi articolul precedent), și consider că argumentația mea stă în picioare: până acum n-am văzut vreo femeie care să vorbească în modul acesta despre femei, dar mai departe, cine mă crede, bine, cine nu, nu. Nu pot intra în capul omului, nu-l pot sugestiona să creadă ce vreau eu și nici nu știu dac-ar fi indicat.

  Pe de altă parte, tu mă puteai întreba și direct, în privat, nu era nicio problemă. Dar de revenit poți să revii, că discuțiile (chiar publice) despre sexul meu nu mă supără cu nimic, ba chiar mă amuză și-mi trezesc și mie o curiozitate vie de a mă auto-descoperi! 😀

 3. Chapeau bas, Aldus ! Cel mai adevarat articol citit pe acest blog ! Felicitari !

 4. O femeie care ar vrea să se dea drept bărbat ar scrie aşa despre femei. 😀
  Ceea ce nu înseamnă că articolul ăsta poate convinge că eşti femeie. Dar nu poate convinge nici că eşti bărbat. După părerea mea.

  Însă e mai haios aşa, când nu se ştie sigur ce eşti.

  Da’ puteai pune o copie legalizată a certificatului de naştere, că oricum n-am fi avut de unde şti dacă e certificatul tău sau al altcuiva. 😀

 5. Poate esti hermafrodit :))

  Lasand gluma la o parte, cine te-a citit cu ceva atentie, si mai ales comentariile, cred ca se putea prinde usor ca esti barbat. Eu am insa o alta nelamurire, si aici m-as adresa celorlalti parteneri de discutie: care ar fi relevanta ca Aldus e femeie/barbat? (in afara de caterinca, desigur 😀 )

 6. Ei nu, multe femei, mai ales alea mai fete batrane, sunt misogine, mai misogine decat multi barbati :D. Ca nu suntem toti frustrati si cu putza mica ca sa ne preocupe problema. Prefer sa beau o bere decat sa insir/gandesc motive pentru care femeile sunt inferioare. Pe femei le aia grija legata de subiect. Ce ai scris tu acolo doar justifica de ce vrei sa fii perceputa ca barbat.

 7. @Iosif

  Încă n-am urmărit clipul, dar dacă religia recunoaște Muntele lui Venus, nu văd de ce n-ar recunoaște și fizica cuantică. 🙂

  @Arlech

  Eu cred că i-ar fi cam greu să scrie așa despre femei. Arată-mi una care a scris așa despre suratele ei! În primul rând, i-ar fi greu să sintetizeze toate aceste lucruri exprimate de mine în articol, într-un mod unitar și coerent, dat fiind zgomotul din capul ei! 😀 În al doilea, au și femeile mândria lor.

  @Liviu Ursulescu

  Ar putea să aibă sau să nu mai aibă fantezii cu mine, probabil. 😀

  @Vladen

  Știam și eu una cu nick misogina, mi-a dat unfriend zilele trecute pe Facebook. Oricum, se lăsase de mult timp de blog. Și – culmea! – e cam de-o vârstă cu noi. Dar serios acum, argumentația mea nu-ți dă totuși puțin de gândit că s-ar putea ca premiza de la care pleci să fie ușor greșită?

  Altfel, nu mă preocupă foarte mult ce cred alții despre sexul meu. Textul l-am încropit pentru că a trebuit să mă achit de o temă primită de la Cudi (vezi comentariile de la articolul precedent).

 8. Cred ca prietenii tai au glume in program. 🙂 Clar ca esti barbat pentru ca esti si pentru ca nu stii nimic despre femei! 🙂 Cel mai tare orgasm este cel vaginal. Cutremur maxim! Cel clitoridian este un biet fior! Zilelele colorate in rosu nu sunt deloc o suferinta pentru femei. Au efecte pozitive fantastice pentru psihic si fizic

  Nu este deloc gresit sa fii femeie si nu e un dezavantaj sa fii femeie. In schimb, este greu sa fii femeie intr-o lume lipsita de echilibru religios si social.
  Teoria cu inteligenta superioara a barbatilor, este asa si asa. Pana de curand am trait ( inca mai traim) intr-o lume inegala, o lume cu foarte multe interziceri pentru femei. Toate interzicerile astea au limitat femeia in stiinta, in arta, in tot. Totusi, acum cand femeia are posibilitatea sa recupereze, dovedeste ca este fantastica in multe domenii.
  Da, recunosc, exista un numar de barbati inteligenti, geniali, dar numarul lor e limitat si e gresit sa generalizezi ca in orice Georgel zace un Da Vinci.

  Totusi, nu gasesti ca noi, femeile si barbatii, ne completam minunat atunci cand iubirea da de pamant cu toate prejudecatile noastre despre cine si cum suntem sau ar trebui sa fim? Nu gasesti ca nu putem exista unii fara altii? Femei fara barbati si barbati fara femei?

 9. Depinde de la femeie la femeie. Nu vreau să iau experiența ta drept etalon: nu tu susțineai, cu ceva timp în urmă, că Fecioarei Maria i se spune fecioară pentru că a rămas virgină toată viața? 🙂

 10. .. si gresesti, femeile vin de pe Venus iar barbatii de pe Marte. 🙂 Povestea spune ca Venusienele erau un popor bland si frumos si ca Martienii erau un popor dur si violent! S-au intalnit apoi Venusienele cu Martienii si .. au populat Pamantul. 🙂

 11. Te inseli, eu Cred si prin urmare nu trivializez Credinta prin predici si afirmatii. Ma confunzi?

 12. Vezi, nu vrei sa inveti nimic despre femei! 🙂 Tot ce stii despre ele, e de la alti barbati. Prin urmare, e gresit! 🙂

  Succes oricum! 🙂

 13. @Aldus
  Am observat că blogul tău nu are buton pentru a putea răspunde la o afirmație, deci scriu aici.
  Te pot înțelege. Pe când eram fată de liceu aș fi vrut să fiu băiat. Erau vremurile când o tânără nu putea ieși neînsoțită la un spectacol, la restaurant, la pădure sau pe munte. Era foarte stresant. Zău. Așa era în lumea mea. Cred că internetul de azi reprezintă același gen de pericole virtuale pentru o fată precum cele enumerate mai sus. Plus altele. Poate ai vrut să te protejezi. Poate ai vrut să te exprimi liber, fără a fi supusă la răutăți. Și uite ce-a ieșit. Pentru o fată – ești curajoasă, pentru un băiat- ești cam ciudat. Orice ai fi, e alegerea ta. Rămânem prieteni, nu?

 14. @Codrina

  Codrina, ce nume frumos ai! Dacă vrei să mă înveți practic cum stă treaba cu orgasmele feminine, să știi că sunt pentru! 🙂 Ne aducem și noi aportul la reducerea cantității totale de ignoranță a bărbaților de pe Terra.

  @vax-albina

  Nu are buton de Reply prin design, deoarece nu-mi plac comentariile imbricate (era să scriu stratificate, dar apoi mi-am amintit că ești de formație informaticiană). Deci, așa cum îmi răspunzi, cu @Aldus în față, este chiar modul în care prefer să dialogăm.

  Păi sunt băiat. Nu știu de unde ți-au venit ideile ăsta, c-aș fi fată. Nu există pericole virtuale pentru o fată, există doar prostie. Altfel, sigur că suntem prieteni pe mai departe, chit că habar n-am de ce mă consideri ciudat.

 15. Părerea mea e că sunteți insensibile la argumente mai subtile. 🙂

 16. @Aldus

  Multumesc! Imi place si mie numele meu!
  Invitatia la… “tango” pica ca eu mi-s maritata! 😋

 17. Și ce-i că ești măritată? Nu mă supăr, am vederi largi.

 18. @Cudi

  Ai vazut cat de vinovati par nevinovatii acuzati de crima? Se apara neconvingator si reusesc sa para vinovati ca pacatul?

  Asa e si cu Aldus. Se apara prost pentru ca nu e vinovat.
  Hai, lasati copilariile si continuati dialogurile voastre frumoase si prietenoase si interesante.

 19. @Aldus

  Scuze, nu mai am replici. Adica am dar sunt nepotrivite pentru conditia de femeie maritata. 😉

 20. Codrina, nu – ca răspuns la întrebarea “Ai vazut cat de vinovati par nevinovatii acuzati de crima?”. Din fericire, n-am văzut (filmele nu se pun).
  Altfel, eu m-am obișnuit cu ambiguitatea asta de gen, e totuna că-i bărbat sau femeie, e la fel de personaj virtual orice ar avea între picioare. Îl știu pe Aldus de câțiva ani, dar nici în zi de azi nu m-am lămurit ce e, cine e, cum e… M-am împăcat cu situația.

 21. Aldus draga,
  …eu nu-s venit de pe Marte,
  ci cu mult, muuult mai de departe,
  dintr-un gând si o Idee,
  pasind pe Calea Lactee !
  Martieni verzi sau uscati,
  nu-mi sunt ‘frati’ adevarati.
  Venus este o planeta
  cam fierbinte, dar cocheta.
  În calea mea înspre Soare,
  îti transmit o… SALUTRE ! 🙂
  P.S. Videoclipul postat de mine, este numai pentru tine. Daca citesti Biblia, poate te va ajuta, sa-ntelegi ca în Cuvinte, se ascund simboluri sfinte, ce le’atinge don’parinte’! 🙂

 22. Codrina, conform decretului emis azi de subsemnatul, pe toată durata săptămânii acesteia vei avea, pe blogul de față, statutul de femeie nemăritată.

  Acum hai cu replicile ălea! 🙂

 23. Poate ca articolul este neconvingator, insa nici cu unele dintre comentarii nu mi-e rusine (comentariul de fata nu se exclude 😀 ) Remarc totusi populariatea lui Aldus, care a reusit sa ajunga subiect de dezbatere legata de … gen? (sau de sex :P) , pe care, totusi, nici macar o secunda nu l-am banuit ca n-ar fi barbat (baiat, mascul, XY, samd :)) )
  Oricum in lumina ultimelor evenimente, pare ca nici nu mai conteaza genul atat de mult :D, chiar daca Aldus si-a manifestat pozitia legat de subiect 😉

 24. @ Cudi

  Imi pare rau dar trebuie sa spun ca ce se intampla pe blogul tau, in legatura cu Aldus, se cheama cyberbullying.
  Spune stop. Intra in datoria ta de proprietar de blog.

  P.S. Nu am nimic cu tine, nu ma leg de oameni aiurea, chiar te consider o tipa faina si desteapta dar lucrurile au scapat de sub control.

 25. @ Aldus

  Imi pare rau, Aldus dar nu-mi mai arde de… replici.
  O zi frumoasa sa ai. 🙂

 26. Codrina, cyberbullying-ul e un cuvânt inventat de femei la contactul cu indivizi care nu le mințeau frumos. 🙂 Mă rog, exagerez, dar substratul e valid.

 27. @ Arlech

  Multumesc frumos pentru invitatie. 🙂O sa ia ceva timp pana o sa se intample sa bat la usa, ca eu sunt… o timida! 😊 Promit ca ma tratez! Asa 🍷🍷🍷🍷🍷! Unde mai pui ca sunt si loiala Castanului, ca prin el v-am descoperit. Poate vine si el la voi si voi mergeti la el, ca s-a saturat de mine. Toata ziua il trag de crengi, o sa dea in boli ascunse din cauza mea. Salvati-l de mine! 🙂

 28. Tu nu vezi că și-o făcut blogul privat? Iar Vladen spune despre mine că aș fi femeie. 😀

  PS: Între timp văd că și l-a desecretizat.

 29. Cineva trebuie sa te salveze si pe tine, Aldus. De tine! 🙂
  Vreo buna samariteana!
  Nb

 30. […] la serial după primele 3 episoade. Dacă sunteți femei și v-a plăcut, aveți o scuză: sunteți femei. Dacă sunteți bărbați și v-a plăcut, am niște vești proaste pentru voi. Iar dacă sunteți […]

Leave a Reply