Corectitudinea imbecilă

Fără nicio legătură cu articolul de data trecută despre bărbați și femei, aflu via Cârcotesc că mai multe școli din Anglia discută despre interzicerea fustelor la eleve, motivând că acestea i-ar putea afecta pe transsexuali. Știrea, postată pe Evenimentul Zilei, este o traducere a unui articol de pe independent.co.uk, care notează că 40 de școli au interzis deja portul fustelor în timp ce altele vor să adopte o uniformă unisex, pentru a nu-i discrimina pe transsexuali.

știre fuste evz.ro

Dragi părinți care eventual vă gândiți că asta-i o idee bună și, în general, dragă Occident care ai creat un context de așa natură încât astfel de inițiative sunt imaginabile: sunteți idioți! Serios, teoria corectitudinii politice poate fi folosită ca un test de măsurare a imbecilității. Nici n-are rost să mai dați un test de IQ clasic dacă picați la așa ceva, adică dacă sunteți adepții corectitudinii politice.

Problema cu corectitudinea politică este că-i o tâmpenie ipocrită. Iar argumentul în cazul de față e senzațional de simplu: dacă un transsexual își dorește să nu fie judecat, ba chiar să fie respectat de ceilalți, acceptându-i-se toate manifestările specifice de transsexual, atunci ar trebui ca și el, la rândul lui, de asemenea, simultan și concomitent să respecte bărbații care se declară bărbați și femeile care se declară femei, acceptându-le comportamentele și manifestările lor specifice de bărbat și respectiv de femeie. Cum poți tu să ceri să fii acceptat ca transsexual, cu toate bizareriile tale (raportat la medie, care dă norma), când tu nu accepți cea mai banală manifestare a unei femei, respectiv aceea de a purta fustă? Sau te declari oripilat de ea? Cum poți tu să ceri să-ți fie acceptată și înțeleasă nevoia de a te comporta ca o struțo-cămilă când tu nu accepți nevoia unei femei de a se simți femeie și de a purta obiecte vestimentare care să-i pună în evidență feminitatea?

Băi, dar eu mă mir că i-a pocnit în cap și pe englezi. Înțeleg la americani, unde cu câțiva ani în urmă auzisem de o școală în care s-au eliminat pronumele „el” și „ea”, înlocuindu-se „mama” și „tata” cu „părinții”, pentru a nu-i jigni pe cei cu înclinații homosexuale, care nu se mai numesc homosexuali ci persoane cu o altă orientare, adică într-un mod cât se poate de vag și aluziv, dar și europenii?

Este exact același principiu pe baza căruia cei care evită să spună „negru”, preferând varianta „de culoare” (și acuzându-te de rasism atunci când tu nu o faci) sunt cei mai rasiști oameni. Pentru că în mintea lor cuvântul negru este asociat cu ceva urât și deci ar trebui evitat. Când în realitate cuvântul negru este la fel de benign și inofensiv ca alb, mongol sau asiatic. Nu reverberează peiorativ decât în mintea celor rasiști. Un om care nu este rasist poate să spună despre oricine că-i negru fără să simtă nimic negativ la adresa lui și fără nicio intenție de a jigni. Un rasist se va feri să utilizeze acest cuvânt, pentru că știe că el îl asociază cu ceva urât.

Altfel spus, adepții așa-zisei corectitudini politice sunt cei mai intoleranți oameni dintre noi. Pentru că, în numele toleranței pentru o minoritate, propun intoleranța pentru o majoritate. Pentru că, în numele rezolvării unei probleme mici, vin cu o problemă mare. Și nici măcar nu-și dau seama de ce sunt idioți. Că există anumite influențe dirijate în direcția asta, mai ales la nivelul elevilor – că poporul trebuie educat de mic, nu mă mir. Dar că prind la cei care totuși au fost educați sănătos, cu zeci de ani în urmă, ăsta e într-adevăr un motiv de îngrijorare.

Pe final, dacă vreunul dintre cei care ați citit aceste rânduri v-ați simțit jignit de cuvintele mele – recunosc că scrise pe un ton mai dur decât de obicei, vă ofer scuzele mele publice dar vă rog totodată să-mi acceptați, în numele corectitudinii politice la care subscrieți, dreptul de a continua să vă consider, în sinea mea, imbecil. Merge așa, dacă la nivel declarativ sunt tolerant și politicos?

8 Replies to “Corectitudinea imbecilă”

  1. Imi place din ce in ce mai mult ceea ce scrii… Se pare ca te descopar in ordine inversa 😀

  2. […] de la oameni plecați dincolo, cum ar fi cei care comentează aici. Am scris și eu despre cum unele școli din Anglia vor să uniformizeze uniformele pentru a-i aduce pe toți elevii la același numitor. Reiau, un lux pe care în altă țară nu mi […]

  3. Deci rezonăm cuvînt cu cuvînt, idioți total, mi s-a părut mereu că nu merită risipite vorbele pe așa prostii și că nu ar ajunge atît de universali cît probabil și-ar dori adepții acelei incorectitudini crase.

  4. Ți s-a părut pentru că trăiești în România și nu într-una din țările mai „emancipate”.

Leave a Reply