Aveți o dietă echilibrată?

Într-o lume tot mai poluată și tot mai orientată spre profit, în care alimentele din rafturile magazinelor conțin din ce în ce mai multe chimicale, se pune stringent problema unei diete cât mai echilibrate și sănătoase. Pe care n-o să v-o rezolv eu, că nu sunt nutriționist sau ceva. În schimb, o să vă supun atenției câteva obiceiuri culinare insolite. Sunt convins că ați auzit de asiaticii care mănâncă păianjeni sau viermi, așa că nu vă mai plictisesc cu ei. Dar știați că există o specie de viețuitoare ce se hrănesc cu secrețiile sexuale ale altor entități?

dopaj

Gândiți-vă cum vine chestia asta: să trăiești din substanțele sexuale ale altora. Și nu e vorba de zburători, și nici de gângănii de care n-a auzit nimeni, nicidecum. E vorba de albine, care consumă polen. Polenul este, după cum bine știm de la botanică, produs de stamine, adică de organele sexuale masculine ale plantelor. Concret, polenul este sperma plantelor. Exact asta este. Iar albinele îl colectează (contribuind în acest fel la polenizare, prin faptul că o parte din polenul colectat cade sau atinge alte flori) și îl folosesc drept sursă principală de proteine. Știți cine mănâncă polen, afară de insecte? Omul. Ceea ce-mi amintește de următorul banc:

Vine țiganul acasă de la crâșmă, iar piranda și puradeii încep să i se plângă:
– Ne e foame, ne e sete, ne e frig!
Țiganul îi zice nevestei:
– Hai cu mine în cealaltă cameră!
După o vreme ies de acolo transpirați, iar țiganul o întreabă:
– No, nevastă, mai ți-i foame? Mai ți-i sete? Mai ți-i frig?
Piranda îi răspunde:
– Nu!
La care puradeii:
– Tată, vrem și noi!

E banc, dar nu știi niciodată când se iscă un război, un cataclism sau o criză mai adâncă, iar foametea de după ne va sili să găsim metode ingenioase de a ne păstra energia. Pentru că, revenind la polen, acesta e considerat un adevărat energizant, conținând minerale esențiale, ca fierul și magneziul, lecitină, microelemente, 20 de ori mai multă vitamina A decât morcovul și lista poate continua. Cât de mult poate continua? Păi în polen s-au găsit 22 de nutrienți, motiv pentru care este considerat un aliement complet. Ori ăsta nu-i lucru mic. În toată lumea asta nu există decât două alimente complete. Știți care e al doilea? Mierea.

Și cu mierea ajungem la o altă chestie, și mai ciudată. Mierea este fabricată de albine prin regurgitație, procesare enzimatică și evaporare a apei. Și provine din două materii prime: nectarul florilor și mana afidelor. Afidele sunt acei păduchi de plante din limbaj popular, iar mana este în acest context materia lor fecală. Ca s-o citez pe Wendy Byrde din Ozark, I shit you not!1pun intended Mierea produsă din mană are o consistență mai mare și este mai închisă la culoare, fiind totodată mai scumpă, datorită proprietăților ei medicinale.

Cum produc afidele mană, vă puteți întreba? Păi afidele se hrănesc cu seva frunzelor, pe care o absorb cu trompa din dotare. Dar această sevă este foarte dulce, adică are preponderent zaharuri și mai puțin alte elemente, așa că trebuie să o ingereze într-o cantitate foarte mare ca să obțină din ea tot ce au nevoie pentru a trăi, fapt care duce la un surplus de dulce în organism. Pe care îl elimină prin defecație. Apropo de păduchii de plante, aceștia au și alte ciudățenii:

Vi se pare exagerat? Încă n-ați intrat pe Wikipedia. Acolo scrie, citez:

When their mouthpart penetrates the phloem, the sugary, high-pressure liquid is forced out of the anus of the aphid.

Adică, când păduchii își înfig „dinții” în frunza plantei, seva din frunză țâșnește în gura lor cu o presiune atât de mare, încât este ejectată prin anus sub formă de mană! Cam ca-n desenele animate. 😀

În concluzie, ca să fiu sigur că ați înțeles: păduchii ăștia beau seva plantelor, după care cacă zahăr. Albinele le mănâncă rahatul2niciodată termenul ăsta n-a fost mai potrivit, după care-l vomează, după care voi îl puneți în cafea sau ceai. Și tot albinele colectează sperma florilor, pe care voi o consumați sub formă de polen. Care, alături de miere, este un aliment complet. Ce voiam să zic cu pledoaria asta? A, da: că totul provine din plante și deci este o prostie să nesocotești tratamentele și dietele naturiste. Howgh!

8 Replies to “Aveți o dietă echilibrată?”

 1. Nu ştiu cum , dar mie’mi transpira a prea mult sexualism articolele tale .
  Sper că nu eşti vreun pomohaci , pedo , ori niscaiva ce labagiu’ pizdii ! Sper .
  Chiar n-aş vrea să mai pui şi tu o cărămidă ‘ntru aflarea adevăratului caracter ş’a personalităţii oamenilor -ce se cred mai deştepţi , culţi etc , decât alţii .

  Altfel , e loc pentru toată lumea .
  Asta-i frumuseţea acestei lumi .
  Şi’n particular – normal , draga noastră Românie !

  Cât despre recomandărişe tale ”cinefilistice” … Nimic interesant . Suntem totuşi în alt mileniu 😆
  Ultima recomandare , o prostie .

  Ozark -bun . Sper continuare .

  Mă oresc aici . Pt că una gândesc şi alta cam zic .

  PS ! SPUNE-MI CĂ NU EŞTI UN DEZAXAT d’ăla … acoperit

 2. Auzi, te rog să-ți modelezi limbajul de așa natură încât data viitoare să nu mai fie necesar să-ți fac observație.

  Cine sau ce sunt eu este strict treaba mea și a persoanelor care mă cunosc în viața din spatele monitorului.

  Dacă articolele mele îți „transpiră” prea multă sexualitate, ești liberă să nu le mai citești. Sau să le citești în mod repetat, cum preferi.

  Care este ultima mea recomandare cinefilă?

 3. Bancul tău mi-a amintit de un altul:

  “Cativa prieteni stateau intr-un bar, la o bere. Unul dintre ei, dorind sa se duca la toaleta, ca sa nu ramana fara bere, a lasat un mesaj pe sticla: ,,Am scuipat in sticla!”. A plecat mandru si linistit la baie. Cand s-a intors, a gasit un alt mesaj pe sticla: ,,Si noi!”.

 4. Cel puțin o dată am explicat că „naturist” se folosește aiurea în legătură cu plantele. Se spune tratament natural sau fitoterapie; produs natural sau fitoterapic. Cel mai simplu e să zici produs din plante, terapia cu plante etc… și nu mizeria asta de „naturist” care, în legătură cu terapiile asociate sau alternative sună a sfertodocție.

 5. Ca să nu mai zic că dietă naturistă e un non-sens. Dietă înseamnă regim alimentar. Într-un regim alimentar se presupune că ai voie să consumi niște alimente și ești sfătuit să le eviți pe altele. Alimentele sunt, de bine de rău, naturale, chiar și produsele procesate pornesc de la materii prime naturale. Opusul lui natural e sintetic. Or, eu de alimente sintetice n-am auzit.

 6. Asta cu naturistul n-o știam. Dar la a doua obiecție obiectez! 🙂 Dieta e pentru ceva. De exemplu, dacă vrei să slăbești, nutriționistul o să-ți spună să eviți grăsimile și alimentele bogate în energie, mai ales seara. Asta înseamnă că, de exemplu, poți mânca anumite tipuri de carne, care nu e grasă. Dar de unde-ți iei carnea e strict problema ta. Ți-o poți lua din magazin, conservată, și atunci e cu E-uri, sau o poți lua de la țară, neprocesată industrial. La fel de bine poți ține o dietă vegană, adică o dietă în compoziția căreia să intre doar alimente pe care le consumă veganii.

  Auzisem anul trecut că un apicultor a dus niște borcane cu miere Moș Costache de la Lidl și Kaufland la un laborator. A ieșit cam rău pentru săracu’ Moș Costache. Așa că toți suntem egali, dar nu toți suntem la fel de egali și nu toată mierea e la fel de naturală, ca să zic așa. 🙂 Sigur, mierea e naturală. Dar în borcanul din magazin s-ar putea să fie miere (naturală) amestecată cu niște impurități. După cum și în borcanul de la piață. Anyway, cred că ai înțeles unde bat.

 7. […] am dus o viață sedentară. Și că am mâncat fără pic de urmă de considerație pentru orice dietă sănătoasă. Inclusiv seara. Sau noaptea. Cu pâine. Din aia consistentă, din cereale integrale, de la Lidl; […]

Leave a Reply