Șase ciudățenii

Lumea în care trăin ne pare adeseori banală. Totuși, ea conține suficiente ciudățenii cât să ne facă să o privim cu alți ochi, dacă suntem atenți. Iată mai jos o listă cu șase lucruri care, deși sunt adevărate, par cu totul de necrezut, asta ca să încep articolul într-un mod cât mai pompos.

indicator ciudat

1. De acum înainte, putem respira liniștiți. La propriu.

NASA a scos la „concurs” postul de ofițer însărcinat cu protecția planetară. Știrea mi-a parvenit prin intermediul unui blog, iar anunțul este cât se poate de serios. Jobul este full time, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire pe încă doi, dar se menționează și posibilitatea unui an de probă. Salariul va fi cuprins între 124’406 și 187’000 dolari pe an, deși eu nu știu care erou ar dori să-și ofere serviciile pentru bani. Înscrierile s-au putut face până ieri, 14 august. Protectorul planetar va avea sarcina de a lucra necontenit în vederea evitării contaminării pământenilor cu microorganisme sau microbi aduși din spațiu, precum și evitarea situației inverse, în care noi am constitui o sursă de contaminare pentru alte corpuri cerești. Pe blogul menționat, unii se amuză pe seama acestui job. Eu n-aș face asta. Mă cam trece un fior pe șira spinării când mă gândesc că nici măcar nu-l voi cunoaște pe acest protector planetar și că nu voi avea niciun cuvânt de spus în alegerea lui. Dacă respectivul este un incompetent și duce la extincția rasei umane?

2. Cât costă un echipament foto profesional

Vă plac filmele? Și mie. Tangerine este o comedie americană cu nota 7.0 pe IMDb, bine primită și de critici, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance. Partea interesantă este că întreaga recuzită de filmare a constat din telefoane iPhone 5s, la care s-au atașat niște mici adaptoare care să le facă să filmeze într-un unghi ceva mai larg, și o aplicație de 8 dolari de pe AppStore, FiLMiC Pro. Repet: Tangerine a fost filmat, cap-coadă, pe telefoane iPhone 5s. Bugetul filmului este estimat la 100’000 de dolari iar încasările au fost de șapte ori mai mari. Gândiți-vă la asta atunci când vă întrebați ce echipament foto vă e necesar pentru a realiza poze frumoase, pentru a face vloging sau, în cazuri mai rare, pentru a deveni regizori.

3. Cu cine seamănă copilul nostru, Mărie?

Unul dintre argumentele invocate de anumiți creștini în sprijinul virginității este telegonia. Telegonia este o teorie conform căreia o femelă vivipară (adică care naște pui vii – sau copii, în cazul omului) păstrează toată viața sa amprenta primului mascul care a fecundat-o. Mai precis, se dă următorul scenariu: Florica se îndrăgostește de Gigel, cu care petrece câteva nopți fierbinți de amor, după care cei doi se despart. Peste 10 ani, Florica se mărită cu Costel. Conform susținătorilor telegoniei, copiii lui Costel și ai Floricăi au toate șansele să semene cu Gigel. La originea telegoniei se pare că stă o istorioară conform căreia la un moment dat o iapă a fost împerecheată cu un mascul zebră. Cum genomurile celor două specii sunt incompatibile, iapa nu a rămas gravidă, dar mai târziu, când a fost împerecheată cu un cal, mânjii rezultați au ieșit vărgați. Iată, așadar, un motiv cât se poate de serios pentru ca voi, fetele, să rămâneți virgine până la căsătorie. Nu mă credeți? Întrebați-vă mama dacă nu cumva primul ei iubit a fost mai sceptic din fire.

4. Și totuși, este plat

Probabil știți că relativitatea lui Einstein este contestată și la ora actuală de către unii. Dar știați că există un forum al celor care consideră că Pământul este plat? Și încă un forum foarte activ:

The Flat Earth Society forum

dar asta, mă gândesc eu, poate și datorită unora care intră acolo să troleze. În orice caz, dacă îți faci cont la ei și le pui o întrebare, vei primi o mulțime de răspunsuri (pseudo)științifice despre cum obiecția ta nu stă în picioare, Pământul este cât se poate de plat iar tu te dai rotund. Glumesc, par oameni de gașcă. 🙂

5. Stingeți lumina, vă rog!

Pe când era un simplu elev, actualul președinte al României, Klaus Werner Iohannis, a prezentat în cadrul unei brigăzi științifice un referat cu titlul „De ce este întuneric noaptea? Cum s-a format universul?”. Deși prima întrebare ne poate face să zâmbim, răspunsul la ea nu este chiar atât de simplu pe cât s-ar putea crede. Totuși, interesantă asociere, sau alegere a temei, sau ce vreți voi!

6. Afrodiziacele urzici

Cu toții știm că există plante care, consumate în diverse forme, pot crește apetitul sexual. Dar nu de supa de urzici vreau să vă spun acum, ci de o practică bizară: unii adepți ai BDSM-ului (masochism sexual) folosesc, pentru a-și condimenta ședințele de masturbare, urzicile. Procedeul este simplu: odată culese, adeptul le ține într-o mână protejată de o mănuță și le lovește de organul genital. După care le pune într-un prosop pe care îl înfășoară în jurul aceluiași organ, masându-l circular, pentru a fi sigur că fiecare milimetru de piele este înțepat de către plantă în mod repetat. Operația poate dura până la 15-20 de minute. La sfârșitul ei, țesuturile cutanate, profund iritate, încep să se umfle, iar asta – spun respectivii practicanți – le dă treptat o stare de plăcere tot mai mare, ajungând uneori chiar la orgasm.

Cu această ocazie mi-am amintit de un banc. Cică Bulă le explică prietenilor lui o nouă tehnică de masturbare:
– Se pune penisul pe masă sau pe sol, se ia o piatră și se dă cu putere în el.
– Păi și unde-i plăcerea? îl întreabă ceilalți, mirați.
– Când dai pe lângă! răspunde Bulă.

Acestea au fost numai șase din ciudățeniile lumii în care o trăim și pe care, poate, o cunoaștem atât de puțin. Și scriindu-le, m-am gândit la faptul că printre ele se află și unele teorii bizare, ca cea cu telegonia. Și că dacă ne-am informa suficient, am descoperi multe astfel de teorii de care habar n-aveam înainte. Și că dacă numai una dintre ele s-ar proba, ne-ar da peste cap tot ce am învățat noi înainte la școală. Statistic vorbind, cât este de improbabil ca una din sute sau mii de teorii să fie adevărată?

One Reply to “Șase ciudățenii”

  1. […] un articol pe tema sau subiectul propus de voi. De exemplu, îmi puteți cere să demonstrez că Pământul este plat, că femeile sunt superioare bărbaților sau că toți ateii voi intra în rai, iar eu mă voi […]

Leave a Reply