O partidă de golf

Moise, Iisus și un bătrânel albit de vreme jucau golf la marginea unui lac.

Primul care trebuie să dea în minge e Moise. Acesta ia crosa, se pregătește câteva secunde și, sigur pe el, lovește mingea cu putere, dar ea aterizează taman în mijlocul lacului. Calm, Moise ridică mâna dreaptă, apele se despart în două și scot la iveală mingea de pe fundul devenit între timp uscat, Moise se duce și o lovește din nou, iar mingea aterizează la câțiva metri de gaură.

Vine rândul lui Iisus. Acesta, cu o lovitură elegantă, proiectează mingea pe o traiectorie parabolică – parabola fiind, în fond, specialitatea lui -, dar mingea cade tot în lac. Senin, Iisus se îndreaptă spre malul lacului, pășește pe apă, mingea iese la suprafață, o lovește din nou și o trimite, de data asta, aproape de gaură.

În cele din urmă vine și rândul bătrânelului. Acesta era cam firav și nici nu știa golf foarte bine. Se apropie de minge și o lovește ținând crosa în mod greșit. Mingea zboară aiurea într-o piatră, de unde ricoșează în creanga unui copac, care îi imprimă o direcție verticală, astfel că mingea cade în burlanul unei case. De acolo ajunge în sistemul de canalizare, de unde se varsă într-un râu. Din râu este pescuită de o broască, pe care o culege în plisc o barză. Barza trece în zbor deasupra terenului de golf, iar broasca scapă mingea, care cade exact în gaură.

La care Moise îi spune supărat lui Iisus: „Eu nu mai joc golf cu tatăl tău!”

Leave a Reply