House (2004)

N-am văzut decât (primele) două episoade din House. Serialul1prolific, a avut 8 sezoane îl are în centru pe dr. Gregory House2jucat de Hugh Laurie, un diagnostician strălucit dar nu foarte sociabil, care, împreună cu echipa lui de medici, rezolvă cazuri dintre cele mai felurite. Asta fiind o traducere destul de fidelă a sinopsisului de pe IMDb: „An antisocial maverick doctor who specializes in diagnostic medicine does whatever it takes to solve puzzling cases that come his way using his crack team of doctors and his wits.”, dar care se potrivește foarte bine la ce-am văzut până acum.

House (2004)

House este un serial bine realizat, cu o echipă de actori talentați3o amintesc aici și pe Jennifer Morrison și un scenariu adresat publicului matur. A se citi dramă realistă4cu elemente amuzante presărate pe ici-colo, cu câte o poveste ingenioasă în fiecare episod, poveste în care lucrurile nu se sfârșesc neapărat așa cum te-ai aștepta (în mod pueril sau idealist). Adăugați la asta interacțiunile protagonistului cu cei din jurul lui: șefi, colegi, subalterni sau pacienți, care sunt delicioase, și veți obține rețeta unui serial care te poate face – dacă nu să-l urmărești cap-coadă, măcar să te uiți la el din când în când. Și atunci, de ce l-am abandonat?

Singura vină pe care i-am putut-o găsi în doar două episoade a fost tematica. Nu văd destule drame în jurul meu, n-avem destui canceroși, nu-i viața destul de sumbră? De ce și într-un serial, pe care-l urmăresc tocmai ca să evadez din realitate? Dați-mi o altă perspectivă, mai luminoasă, mai optimistă. Sau, dacă țineți morțiș să-mi arătați aceleași boli, faceți-o într-un mod cathartic, din care să pot extrage și alt mesaj afară de „viața e reductibilă la un hazard absurd și necruțător”, episod după episod. Din bube, mucegaiuri și noroi… iscat-am frumuseți și filme noi.

Poate că unii vor fi dispuși să treacă peste acest mic impediment, dar pentru mine a fost prea mult. Sunt sensibil, ce vreți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *