Cu ce-l ajută Facebook pe un bloger?

Așadar, mi-am deschis un blog, și anume acesta, pe care am scris 5 articole în 3 luni. După cum fără îndoială absolut nimeni de pe planeta asta nu știe, O Poziție are zero cititori. Nu am nici trafic, până ieri nu aveam nici măcar statistici. În momentul de față, toți experții de cum să ai succes cu blogul mi-ar spune să scriu mai des, să încep să comentez pe la alții și să-mi fac o pagină de Facebook. Cu scrisul e mai greu, dar în rest m-aș descurca. Și cred că restul e ceea ce contează, nu?

O Pozitie - Facebook

Așa că azi, în loc să pierd vremea scriind, mi-am pus puțin blogul la punct. I-am făcut și o pagină Despre. Și m-am gândit să-i fac și o pagină de Facebook. Dar apoi am realizat următoarea chestie: de-a lungul vieții mele virtuale, am dat like pe Facebook mai multor pagini. Cum probabil ați dat like și dvs, cei care nu mă citiți. Cu toate acestea, nu mai țin minte când am văzut ultima dată pe peretele de Facebook o postare a unei pagini căreia i-am dat like. Și m-am uitat astăzi la câteva: nu, nu erau moarte sau dispărute, erau active, publicau articole în continuare. Articole care mie nu-mi apăreau în Feed. Și asta pentru că Facebook vrea bani ca să-ți promoveze pagina. Iar eu, serios, n-am de gând să-i dau bani.

Dar apoi mi-am adus aminte că am găsit câteva bloguri faine via Facebook, deci nu-l pot considera complet inutil. Și poate pe viitor reachul organic va crește. Who knows? Long story short, de azi blogul are pagină de Facebook. Ca să puteți să nu mă urmăriți în două locuri, în loc de unul singur.

One Reply to “Cu ce-l ajută Facebook pe un bloger?”

Leave a Reply