Și tu, Brutus?

Când am aflat că Jodie Foster este lesbiană1De ce ați folosi varianta „gay”, care-i englezism și, în plus, se potrivește mai mult la bărbați? Pentru a evita conotațiile peiorative ale termenului autohton „lesbiană”, firește. Dar aceste conotații sunt o reflexie a societății în care trăiți. Deal with it, ca să fac și eu pe englezul., am fost devastat. Actrița a ținut un discurs în 2013, cu ocazia decernării premiilor Globul de Aur, din care se putea înțelege orice, că era incoerentă și emoționată. Dar mutarea ei din anul următor a fost lipsită de echivoc: s-a măritat cu actrița și fotografa Alexandra Hedison.2Lucru care-mi amintește de următorul banc: cică fiul lui Funar îi spune într-o dimineață tatălui său: „Tată, mă însor!” „Cu cine, dragul tatei?”, îl întreabă Funar. „Cu Istvan!” „Ești nebun? Ăla-i ungur!!” Ok, n-am fost chiar devastat, doar puțin întristat. Că nu mai am șanse.3Acum, pe bune, n-am perceput-o niciodată pe Jodie Foster ca pe un sex simbol sau măcar ca pe o tipă cu vino-ncoa. Dar pusă în roluri care i se potrivesc, joacă excelent. Dar supărarea mea a ținut până zilele trecute, când am aflat că, dacă la Jodie Foster n-am ce spera, ușile lui Kevin Spacey s-ar putea să-mi fie larg deschise.

Kevin Spacey - Twitter - 30 oct 2017

În general, campaniile de awareness sunt o apă de ploaie.4Uneori asezonată cu cuburi de gheață, ca în cazul lui Ice Bucket Challenge. De data asta, campania #metoo a scos la lumină o serie de lucruri mai puțin știute despre unele personalități până atunci nepătate. Luna trecută, actorul Anthony Rapp5care, culmea ironiei, joacă rolul unui locotenent homosexual în Star Trek Discovery a declarat că, pe când avea 14 ani, a fost la o petrecere cu Kevin Spacey, au băut o bere, au fumat o marijuana, au adormit, după care Rapp s-a trezit cu Spacey făcându-i o felație. La propriu. Ca răspuns, Spacey a spus pe Twitter că nu-și amintește întâlnirea de acum peste 30 de ani, dar dacă a fost așa, își cere scuze pentru comportamentul total inadecvat de sub influența alcoolului. Între timp însă au apărut și alte acuzații la adresa starului, vreo 136cifră care se repetă: Globul de Aur 2013, articolul acesta, din 13 noiembrie, de la persoane cunoscute din industria media, cum ar fi jurnalistul Heather Unruh, actorul Roberto Cavazos, producătorul de filme Tony Montana sau fiul lui Richard Dreyfuss, Harry. La 1 noiembrie7în sfârșit, o cifră care să-mi spulbere superstițiile, Kevin Spacey a declarat că va căuta consiliere și tratament.

Agenția de piar care-i reprezenta interesele s-a dezis de el. Ridley Scott l-a înlocuit din rolul de protagonist al filmului All the Money in the World, la 5 minute înainte de lansare, care a fost amânată pe 22 decembrie. Scenele cu Spacey vor fi refilmate cu Christopher Plummer. Netflix l-a concediat. A pierdut astfel rolul din filmul Gore, ca și pe cel din serialul House of Cards, unde se filmaseră deja primele două episoade din sezonul 6. Deci, sezonul următor (și ultimul) din House of Cards va fi fără Kevin Spacey. Ceea ce arată că este ok să faci filme cu președinți bisexuali și criminali, dar nu mai este ok când actorul care îi interpretează este puțin homosexual și hărțuitor. Dar cel puțin ipocrizia Hollywoodului n-a constituit nicio surpriză.

Dincolo de toate astea: și tu, Brutus?8și nu mă refer la Anthony Rapp

5 Replies to “Și tu, Brutus?”

  1. Adica , tot Hollywood-ul si imprejurimile , deci si Europa intreaga , stia de ani buni faptul ca Spacey este gay si abia azi s-au basicat tipii si , urmare a declaratiilor unui neica nimeni in drum la vremea respectiva , iar Netflix l-au suspendat pe asta punand-ul in locul sau pe….Cristopher Plummer ? Mai traieste asta …inca ??? Stiam ca are un minim de optzeci si patru sau optzeci si sase de ani …aproape ca Ion Iliescu . Cu Jodie Foster , dumneata zici c-ai fost devastat , pentru mine a fost sfarsitul lumii ! Eram indragostit iremediabil de ea inca de cand am vazut Taxi Driver dar lesbianismul la o femeie …chiar nu-i problema , poate fi chiar placut sa privesti uneori asa ceva : SPECTACOL GARANTAT 😉 . Frate , chiar nu-i pot intelege p’astia pe crucea mea ! Ce dracu le-a venit asa dintr-o data , sans fasson sa se marturiseasca la presa ?!? In Ferentari , acest metoo este echivalentul punerii izmenelor rupte si-a chilotilor insuficient spalati si fara elastec pe funia comuna pentru uscatul rufelor din ” spatele blocurilor cenusii ” . Sau , sa marturisesc la popa Cacalau { care-mi este si bun amic } ca in urma cu vreo N ani cand eram si eu mai varlav m-am babardit cu vecina de la 8 si…instantaneu sa sara si alea de la 2, 5 , 7 sau 9 strigand : METOO !!! Iar acest ” model ” sau tipar cum iti place mai mult sa-i spui , ca si cel al halloween-ului vad ca a inceput sa prinda si la noi la romanica si…zau daca le inteleg pe alea care se dau si ele dupa acest trend numit metoo ! Iosif , sunt mai mult decat sigur ca , ar cita din Biblia lui personala de la scrisorile Ap. Pavel catre biserica din Laodiceea : CE-I AL TRECUTULUI SA RAMANA TRECUTULUI , NU TREBUIE CA ZIUA DE AZI SA STIE DE CEA DE IERI ASA CUM , NICI CEA DE MAINE NU ARE NEVOIE SA STIE D E CEA DE AZI . Respect !

  2. Ideea este ca , “ai facut-o ” sau ,” te-a facut” atunci , ACUM …taci dracului din gura si mergi pe blat !!! Ce dracului , oare chiar nu mai exista curva { feminina sau masculina } care sa nu strige ca apucata de streche … #METOO ???

  3. Nu Netflix, ci Ridley Scott l-a pus pe Christopher Plummer în locul lui, într-un alt film. Nu știu ce va face Netflix.

    Bisexualismul este plăcut la o femeie. 🙂

    Cred că faci o confuzie între „coming out” și #metoo. Prima înseamnă să-ți recunoști public orientarea (homo)sexuală; este cazul lui Jodie Foster. S-ar fi aflat, oricum, anul următor, când s-a măritat cu o femeie. A doua înseamnă să admiți public că cineva te-a agresat sexual; este cazul celor care au arătat cu degetul spre Kevin Spacey. Și care erau bărbați pe deasupra.

  4. Ce confuzie ? Chiar daca erau in romana si tot nu puteam face vreo confuzie . Ideea principala este ca innebunesc curvele de plictis si-si aduc aminte de inceputurile lor doar dar le-o mai baga cineva in seama . Intrebare : daca pe Spacey l-au eliminat din serial { nu l-am urmarit si nici nu ma intereseaza } deoarece l-a acuzat unu’ { actual actor si ala } ca la babardit pe vremea in care el era minor , biserica catolica si cea ortodoxa de ce nu face asisderea ??? Atentie , n-am spus ca bisexualismul ar fi placut la o femeie ci doar ca ” actul sexual ” dintre doua lesbiene ar fi placut de privit “mai ales pentru un barbat” asta insemnand SPECTACOL GARANTAT . In plus de asta , dupa cum spunea si doamna Aurora Liiceanu intr-o carte despre sexe , carte publicata in urma cu vreo patruzeci si cinci de ani : ” in general femeilor le place tot ce-i feminin, placut atingerii si , ca atare resping agresivitatea masculina si brutalitatea barbatului cuprins doar de dorinta sexului nu si de iubire de dragoste , de aceea , lesbianismul este mai usor de acceptat in cazul femeilor decat homosexualitatea in cazul barbatilor ” . Citatul , este posibil sa nu fie chiar exact caci…au trecut totusi patruzeci si cinci de ani iar anii astia , s-au adaugat la anii pe care-i aveam atunci cand am citit cartea . Respect Lotus !

  5. […] lui, House of Cards este doar o luptă egoistă și feroce pentru scaunul prezidențial. Iar în lipsa lui Kevin Spacey, ultimul sezon este o telenovelă lăbărțată și fantezistă, dar cu aceleași personaje (tot […]

Leave a Reply